Skip to content
Kaapse toeren-rotterdam-business-events

Zeelui.. Hoeren.. Kaapse Toeren..

Duik in het roemruchte verleden van de Rotterdamse Kaap, bezoek de imposante SS Rotterdam, zwalk samen met ras Rotterdammer Jack Kerklaan door Katendrecht en tot slot krijgen jullie een cursus plat Rotterdams.  Rotterdamser wordt het niet!

Wat kun je verwachten?

De gasten worden door onze enthousiaste begeleider ontvangen bij het SS Rotterdam en neemt hen mee naar binnen om te starten met de tour SS Rotterdam achter de schermen.

Jullie nemen onder andere een kijkje op de boeg van het schip en  daar staan jullie tussen de grote laadruimten en kijken tegen de indrukwekkende brug op. Daarnaast bezoeken jullie het stuurhuis en alle achterliggende brugruimten zoals de kaartenkamer, de radiokamer en de vroegere hut van de kapitein. Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord en vroeger uit zag.

Aan het einde van de rondleiding neemt onze gids, captain Jack Kerklaan, het over en neemt hij jullie mee voor een indrukwekkende tocht over het roemruchte Katendrecht. Informatief maar zeker ook humorvol. Een ontdekkingstocht naar het verleden en het heden van dit prachtige schiereiland in Rotterdam.

Voormalig RTV Rijnmond-reporter en woordkunstenaar Jack Kerklaan heeft de meest vreemde anekdotes over dit bijzondere gebied. Jack draagt jullie na zijn tour over aan ras-Rotterdammert, Roel Pot voor de ‘cursus’ plat Rotterdams! Roel is ook bekend van RTV Rijnmond en als de conducteur uit de NS-reclame met Nick en Simon.

‘Rotterdam: prachtige stad, mooie skyline, enorm opgeknapt sinds 1940 en je kan er winkelen tot je erbij neervalt in de koopgoot. Rotterdam staat bekend om haar architectuur, bruggen en tja, Rotterdammers. Een leuk volkje met een compleet eigen taal en bijnamen voor vrijwel álles. Wij snappen dat je ze niet altijd even goed begrijpt. Daarom fleuren wij het teamuitje op met een spoedcursusje Rotterdams! Ook leuk voor Rotterdammers!

‘Eigenlijk ken het niet ff snel Rotturdams leren spreken. Daarvoor mot je hier wonen. En je mot geen kapsones hebben in Rotturdam en je bent nergens voor; altijd overal tegen. Ik ken je wel leren verstaanbaar maken in onze stad. Zodat ze je niet gelijk op je muil pompen als ie hier wat vraagt. Dus bij een bakkie pleur, glasie fris of een biertje leert ik je verbaal te survivalen in Rotturdam. U zult versteld staan en de kreten ‘Oh ja joh?!?, Pleurt op en Zooooooooo’ behoren snel tot uw eigen vocabulaire. U leert in anderhalf uur perfect uw eigen accent af.”

Meer weten over dit bedrijfsuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen je graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top