Skip to content
foto markthal tijdens kookworkshop rotterdam

Kookworkshop Rotterdam Markthal

Iedereen die van goed eten houdt, komt aan z’n trekken in de Markthal en zeker tijdens deze workshop in Rotterdam. Hier vind je ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. Proef de authentieke smaak van thuis, of maak een culinaire ontdekkingsreis. Er is nog een wereld te ontdekken….!

Wat kun je verwachten?

Jullie worden door onze enthousiaste begeleider ontvangen nabij de entree van de Markthal, waar jullie een welkomstdrankje geserveerd krijgen bij tapasbar 21Pinchos. Aansluitend draagt onze begeleider jullie over aan een professionele gids die jullie meeneemt door de Markthal.

Onder leiding van de speciale gids van de Markthal bezoekt u de diverse ruimtes en vertelt hij u over het ontstaan en de ondernemers die er hun plek gevonden hebben. Indien de drukte op de marktvloer het toelaat, is er tevens nog een korte ontmoeting met één van de ondernemers ter plekke.

Na de rondleiding loopt onze begeleider met jullie naar de kookstudio in de Hoogstraat. Na een ontvangst met een drankje en een korte inleiding door de chef, gaan jullie van start om een heerlijk diner voor te bereiden. Jullie gaan een mooie culinaire avond tegemoet, waarbij jullie van te voren de keuze kunnen maken uit een aantal workshops, van oerhollands tot gerechten uit de wereldkeuken en van een echte damesworkshop met kleine gerechtjes naar stoere mannengerechten met grote steaks.

* 1 uur rondleiding en minimaal 2,5 uur koken (afhankelijk van de keuze van de workshop)

De Markthal

Door nieuwe Europese regelgeving moest de verkoop van bijvoorbeeld vis, vlees en kaas in de buitenlucht aan steeds strengere eisen voldoen. Dit moment werd door Rotterdam aangegrepen om op 19 november 2009 een bijzonder ambitieus project te starten: de bouw van de meest unieke versmarkt ter wereld…. de Markthal.

Vlakbij de Rotte – de plek waar Rotterdam in het jaar 1270 werd gesticht – verrees steen voor steen de herkenbare boogvorm van de Markthal. Bij de voorbereiding van de bouw vond men allerlei middeleeuwse objecten; van vazen en gereedschap tot talloze kanonskogels. Objecten die je nog steeds kunt bekijken vanaf de roltrappen en in de parkeergarage van de Markthal.

In oktober 2014 opende de Markthal uiteindelijk haar deuren voor het publiek. De bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als ‘de Sixtijnse kapel van Rotterdam’.

Meer weten over dit bedrijfsuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen je graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top