Skip to content
Draken Boot Varen Rotterdam teamuitje

Drakenboot varen

In een drakenboot varen, in Rotterdam? Natuurlijk kan dat! Wanneer jullie de techniek beheersen is het tijd om de strijd met elkaar aan te gaan!

Drakenboot varen

Drakenboot varen is een meer dan 2000 jaar oude sport die vooral in China en andere Oosterse landen nog steeds op hoog niveau wordt beoefend. Een drakenboot is een 12 meter lange, smalle boot met een drakenkop en staart en een grote trommel. In elke drakenboot is plaats voor maximaal 8 of 16 roeiers, 1 drummer en 1 stuurman/begeleider. De trommelaar is één van de deelnemers die voorin de boot zit en op de trommel het ritme aangeeft dat de roeiers moeten volgen. Elke keer dat de trommelaar slaat, steken de roeiers tegelijk hun peddels in het water, waardoor de boot steeds sneller door het water schiet.

Wat kun je verwachten?

Wij starten het varen met een korte instructie, waarna er geoefend wordt op de techniek van het drakenboot varen. Welke instructies moet je kennen en kunnen uitvoeren om zo veilig mogelijk te varen? Daarna gaan we met elkaar een aantal wedstrijden aan. Welk team is het snelst?

Waar in Rotterdam vindt dit teamuitje plaats?

We varen in het centrum van Rotterdam, op en afstap plaats bepalen we in overleg met jullie. Welk team in het snelst?

Meer weten over dit bedrijfsuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen je graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top