Ga naar hoofdinhoud

Escape room Sparta stadion

Speciaal voor de teamdag van VNOM hebben wij een uitgebreide editie van ons spelprogramma Escape the Stadium in het Kasteel van Sparta georganiseerd.

Escape the Sparta Stadium

Rotterdam telt maar liefst drie betaald-voetbal-clubs, Feyenoord, Excelsior en Sparta. Sparta is de oudste betaald-voetbal-club van Nederland. Haar stadion in de wijk Spangen, ‘Het Kasteel’, spreekt tot al decennia tot de verbeelding.

Het Kasteel was het eerste voetbalstadion van Nederland en werd geopend op zondag 15 oktober 1916. De openingswedstrijd op ‘de Sparta Burcht’ werd gespeeld tegen Willem II. In de loop der jaren werden de tribunes van “Stadion Spangen” diverse malen vernieuwd en uitgebreid. De meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998-99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor “Het Kasteel” nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion, terwijl het eerst aan de korte kant van het stadion gelegen was. Alleen het gebouw met de twee torentjes, waaraan het complex al decennialang zijn bijnaam Het Kasteel dankte, bleef bij de verbouwing van 1999 behouden De naam van het nieuwe stadion werd Sparta-Stadion “Het Kasteel”.

De geest van de Sparta’s trots, de befaamde oud-international Bok de Korver, waakt over het Kasteel. Bok de Korver wil alleen maar winnaars en daagt u uit de geheimen van het Kasteel te achterhalen. Alleen de winnaars mogen blijven terugkeren van Bok, losers moeten het Kasteel verlaten. Welk team wint deze uitdaging en kan rekenen op de trots van Bok?

Uitdagend programma

Een escaperoom is een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Wij doen het deze keer anders….. wij sluiten u op in het stadion. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels terwijl u zich van ruimte naar ruimte door het stadion verplaatst. Het is dus niet alleen een escapespel, maar u ziet ook nog eens een groot aantal ruimtes van het stadion (op basis van beschikbaarheid). Het spel is zo uitdagend, dat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt uit het Spartastadion. Door goed samen te werken vergroot u de kans om te ontsnappen…

Escape the Stadium is een escaperoom beleving speciaal ontwikkeld voor grotere groepen. Een totaal nieuw concept, speciaal door ons ontwikkeld voor het Spartastadion.

Meer weten over dit bedrijfsuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen u graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top
Zoeken