Ga naar hoofdinhoud

Kookworkshop kersteditie

Voor alle liefhebbers van heerlijk eten is de Markthal in onze stad de place to be! Tijdens deze feestelijke workshop kom je in de kerstsfeer met een overvloed aan culinaire verrassingen.

Wat kun je verwachten?

KerstKookworkshop Rotterdam Markthal 

 Jullie worden hartelijk welkom geheten door onze vrolijke kerstbegeleider bij de betoverende entree van de Markthal, waar jullie kunnen genieten van een feestelijk welkomstdrankje in het sfeervolle Tapasbar 21Pinchos. Vervolgens wordt het stokje overgedragen aan een betoverende kerstgids, die jullie meeneemt op een magische reis door de Markthal. 

Onder begeleiding van deze speciale kerstgids, zullen jullie de verschillende ruimtes verkennen terwijl hij jullie betovert met verhalen over het ontstaan van de Markthal en de ondernemers die er hun magische plekje hebben gevonden. Als de kerstdrukte op de marktvloer het toelaat, is er zelfs een betoverende ontmoeting met een van de ondernemers ter plaatse. 

Na deze rondleiding, zullen onze kerstbegeleider jullie naar de kookstudio in de Hoogstraat leiden. Daar wacht een feestelijke ontvangst met kerstdrankjes en een betoverende inleiding door de chef. Jullie gaan samen aan de slag om een spetterend kerstdiner voor te bereiden. Een heerlijke culinaire avond staat voor jullie klaar, waarbij jullie vooraf kunnen kiezen uit een reeks feestelijke workshops, van traditionele kerstgerechten tot culinaire hoogstandjes uit de internationale keuken, en van een elegante damesworkshop met kleine lekkernijen tot stoere mannenrecepten met royale steaks. Laat de kerstmagie beginnen! 

* 1 uur rondleiding en minimaal 2,5 uur koken (afhankelijk van de keuze van de workshop)

De Markthal

Door nieuwe Europese regelgeving moest de verkoop van bijvoorbeeld vis, vlees en kaas in de buitenlucht aan steeds strengere eisen voldoen. Dit moment werd door Rotterdam aangegrepen om op 19 november 2009 een bijzonder ambitieus project te starten: de bouw van de meest unieke versmarkt ter wereld…. de Markthal.

Vlakbij de Rotte – de plek waar Rotterdam in het jaar 1270 werd gesticht – verrees steen voor steen de herkenbare boogvorm van de Markthal. Bij de voorbereiding van de bouw vond men allerlei middeleeuwse objecten; van vazen en gereedschap tot talloze kanonskogels. Objecten die je nog steeds kunt bekijken vanaf de roltrappen en in de parkeergarage van de Markthal.

In oktober 2014 opende de Markthal uiteindelijk haar deuren voor het publiek. De bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als ‘de Sixtijnse kapel van Rotterdam’.

Meer weten over dit kerstuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen je graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top