Skip to content

Het Grote Bedrijfsuitjes organiseren blog

vboouddorp21_resize - kopie

Zeker nu is een fijne werkplek en de band die je met collega’s goed voor het moraal. Je spendeert immers veel tijd met elkaar. Een goed band zorgt ervoor dat de sfeer op het werk een stuk aangenamer is. Tegelijkertijd krijgt de productiviteit en het bedrijf zelf ook een boost. Wat de reden dan ook is: een bedrijfsuitje is hartstikke leuk. Een leuke manier om collega’s op een andere manier te leren kennen. Je zit in een andere situatie en de gespreksonderwerpen zijn veel diverser.

Organiseer jij wel eens bedrijfsuitjes? Dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. We gaan in op het fenomeen bedrijfsuitjes. We behandelen verschillende belangrijke zaken behandelen. Lees daarom snel verder. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over bedrijfsuitjes.

Hoe organiseer je een succesvol bedrijfsuitje?

We starten met een aantal tips voor een succesvol bedrijfsuitje. Zo besparen we je vervelende verrassingen en ga je gelijk goed van start. Een goed begin is immers het halve werk.

> Begin op tijd met de voorbereiding

Als je een bedrijfsuitje organiseert, is het van groot belang om op tijd te beginnen. Enerzijds is dat voordelig voor je eigen gemoedstoestand. Als je te laat begint, ontkom je niet aan een flinke dosis stress. Dus doe je zelf dat niet aan en begin gewoon op tijd met het regelen van de belangrijkste zaken. Een ander probleem bij te laat beginnen, is dat je allemaal tegen praktische ongemakken aan kunt lopen. Misschien is er bijvoorbeeld op één specifieke dag niets beschikbaar. Zeker nu komt het vaak voor dat locaties al bezet zijn. Hoe dan ook: er kunnen altijd tegenslagen ontstaan, maar als je op tijd begint dan is het gemakkelijk om met deze tegenslagen om te gaan en alsnog een succesvol bedrijfsuitje in Rotterdam te organiseren.

>  Wie ga je allemaal uitnodigen?

Het is ook belangrijk om na te gaan wie je allemaal gaat uitnodigen voor het bedrijfsuitje. Neem je bijvoorbeeld alleen je collega’s mee? Dat brengt enerzijds een voordeel met zich mee, aangezien collega’s dan beter met elkaar kunnen bonden. Tegelijkertijd zorgt dit er wel voor dat het wat minder gezellig kan zijn. Het is ook leuk om collega’s + aanhang uit te nodigen. Dit zorgt vaak voor een leuke en gezellige dynamiek omdat het zo’n divers gezelschap is. Het nadeel is dat niet iedereen een aanhang heeft. Dus daardoor kun je soms rare situaties krijgen, waardoor sommige mensen buiten de boot vallen. Ook kan het zijn dat iedereen dan een beetje in zijn eigen bubbel blijft, in plaats van dat ze een connectie zoeken met collega’s. Dat is immers één van de belangrijkste functie van een bedrijfsuitje. Dus ook dat moet je afwegen. Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om relaties uit te nodigen. Daarbij kun je denken aan klanten waar jullie als organisatie regelmatig mee samenwerken.

We hebben hierboven enkele opties besproken. Bij alles geldt: het is volledig afhankelijk van de situatie. Misschien zijn jullie een klein bedrijf en is het daarom wel leuk om aanhang mee te nemen. Zijn jullie heel groot? Dan zou de aanhang meenemen wellicht te duur zijn. Al met al is het belangrijk om dit goed af te wegen. Feedback vragen aan collega’s is een effectieve manier om erachter te komen wat zij waarderen. Vraag voor de grap eens rond bij de koffiepauze en tast een beetje af. Op die manier is de kans groot dat je tot een succesvol besluit komt. Ook hierbij geldt: probeer op tijd te beginnen.

>  Het vaststellen van het budget voor het teamuitje

Voordat je op zoek gaat naar een leuk uitje, is het ook belangrijk om het budget vast te stellen. Misschien ben je impulsief aan de slag gegaan en heb je allemaal leuke uitjes gevonden. Je bent helemaal enthousiast, maar dan blijkt vervolgens dat er geen budget voor is. Dat is natuurlijk een domper. Kijk van te voren dus goed wat het budget is. Op basis daarvan kun je vervolgens filteren op bedrijfsuitjes die binnen dat budget passen. In sommige gevallen kan het ook fiscaal aantrekkelijk zijn om voor het merendeel werknemers mee te nemen naar het bedrijfsuitje. Voor extra informatie daaromtrent kun je het beste een fiscaal expert vragen.

> Vraag informatie over meerdere bedrijfsuitjes op

Voordat je besluit om een bedrijfsuitje toe te zeggen, is het aan te raden om informatie van meerdere bedrijfsuitjes op te vragen. Er wordt vaak wel enige informatie over de verschillende bedrijfsuitjes gegeven op de website, maar vaak is dit niet helemaal volledig. Vraag daarom extra informatie aan en stel ook gerichte vragen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Meestal is het opvragen van extra informatie omtrent een bedrijfsuitje gratis.

Welke soorten uitjes zijn er in Rotterdam?

Welnu, in het voorgaande gedeelte zijn we ingegaan op de praktische organisatie. Maar welke soorten bedrijfsuitjes zijn er dan? In dit gedeelte van het blog bespreken wij enkele interessante uitjes en ook waarom het aantrekkelijk is om voor een dergelijk uitje te gaan. We bespreken globale uitjes vormen en in welke situaties ze toepasselijk zijn. Op basis van die informatie kun je sneller het juiste uitje voor de situatie kiezen.

> Indoor uitjes

In de eerste plaats heb je verscheidene indoor uitjes. Een indoor uitje is een uitje dat volledig binnen kan worden uitgevoerd. Een indoor uitje kan om verschillende redenen aan te raden zijn. In de eerste plaats weet je dan zeker dat het uitje altijd kan doorgaan. Ook met regen of andere vervelende weersomstandigheden. Een bekend spreekwoord stelt immers dat niets zo onvoorspelbaar als het weer is. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer een uitje in de soep loopt. Zeker in de winter of herfst is het regenachtig in Nederland. Ben je van plan om dan een bedrijfsuitje in te plannen? Dan is een indoor uitje zeker aan te raden. Er zijn verschillende leuke indooruitjes waar je aan kunt denken. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om een kookworkshop te doen. Het is immers voor iedereen belangrijk om zijn kookskills te verbeteren. Bovendien zorgt koken ervoor dat er een leuke verbinding ontstaat tussen de groep. Je moet echt samenwerken en dat geeft een fijne bounding. Op die manier is het uitje leuk en functioneel. Maar er zijn nog andere leuke uitjes waar je aan kunt denken. Tegenwoordig is een escaperoom bijvoorbeeld ook zeer populair. Misschien heb je daar wel eens van gehoord. Je moet dan middels raadsels en vragen proberen om gezamenlijk uit een kamer te komen binnen een bepaalde tijd. Het is hartstikke spannend en ook hier is samenwerking een belangrijk punt. Een dergelijk uitje kan dus ook zeer aantrekkelijk zijn. Daarnaast zijn er nog veel andere indoor uitjes waar je aan kunt denken.

> Outdoor Uitjes

Er zijn uiteraard ook verscheidene leuke outdoor uitjes. Outdoor Uitjes zijn een stuk uitgebreider en dynamischer. Er is iets meer ruimte om echt grote dingen te doen. Een nadeel van outdoor uitjes is dat het weer wel moet meezitten. In Nederland kan dat best lastig zijn, maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een uitje in de zomer te plannen. Dan is er een relatieve grote kans op lekker weer. Het is dan echter wel aan te raden om een backup-plan te hebben voor het geval dat. Er zijn verschillende leuke outdoor uitjes waar je aan kunt denken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een geweldige speurtocht. Dankzij de hedendaagse technologie zijn er zeer geavanceerde speurtochten. Dit is een echt spektakel en de adrenaline giert dan door de lichamen van alle deelnemers. Ook een boottocht of een survival kan leuk zijn als uitje. Voor meer informatie over de verschillende outdoor uitjes kun je de website eens bekijken. Het is dan ook mogelijk om extra informatie aan te vragen.

> Culinaire uitjes (workshop)

Culinaire uitjes zijn tegenwoordig een specifiek genre binnen de bedrijfsuitjes. Om meerdere redenen is het aan te raden om voor een leuk culinair uitje te gaan. Het is aan de ene kant hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook functioneel. In de eerste plaats is een teamuitje natuurlijk een geweldige manier om heerlijk te ontspannen. Tegelijkertijd moet een dergelijk uitje ook voor verbinding zorgen. Culinaire uitjes zijn wat dat betreft een echte aanrader.  Er zijn bijvoorbeeld uitjes waarbij je een leuke wedstrijd moet doen. Je wordt dan in teams opgedeeld en dan moeten jullie samen verschillende opdrachten volbrengen. Het is een leuke manier om met elkaar in connectie te komen en het bevordert ook de samenwerking.

> Duurzame uitjes

We leven tegenwoordig in lastige tijden. De klimaatproblematieken zijn zeer urgent en we moeten er allemaal aan werken om ons steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Daardoor zijn duurzame bedrijfsuitjes tegenwoordig ook hartstikke leuk. Deze uitjes staan in het teken van de duurzaamheid en de nieuwe, groene wereld waarvoor we allemaal moeten gaan. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een duurzame boerderij te bezoeken en daar allemaal leuke activiteiten te doen. Maar bijvoorbeeld ook een leuke fietstocht door de natuur is een vorm van een duurzaam uitje. Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je aan kunt denken.

Tips voor een origineel bedrijfsuitje

Uiteraard kun je ervoor kiezen om voor een regulier bedrijfsuitje te gaan. Tegelijkertijd is het ook leuk om voor een origineel bedrijfsuitje te gaan. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die originele bedrijfsuitjes organiseren. Gezamenlijk eten en bowlen is bijvoorbeeld ook wel leuk, maar waarom zou je niet voor iets spannender en originelers gaan? Iets wat nog nooit iemand heeft gedaan. Dat zal ook zorgen voor meer beleving. Maar wat zijn dan originele bedrijfsuitjes waar je aan kunt denken?

> City games

City games zijn tegenwoordig zeer populair en dat is ook logisch. Het principe is als volgt: gezamenlijk met je groep krijg je verschillende opdrachten die worden doorgegeven via een interactieve app. Jullie worden verdeeld in verschillende teams en de opdrachten krijg je door via de app. City games kennen verschillende voordelen. Je wordt ingedeeld in teams, dus er ontstaat ook daadwerkelijk een leuk teamverband. Bovendien is er ook sprake van een leuke concurrentiestrijd. De teams kunnen op leuke manieren worden ingedeeld. Je kunt bijvoorbeeld verschillende afdelingen met een bedrijf tegen elkaar laten strijden. Het brengt in de eerste plaats dus sensatie met zich mee, maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je een stad beter leert kennen. De opdrachten die je krijgt hebben allemaal een bepaalde connectie met de stad en ook dit maakt het zeer aantrekkelijk. City Games kunnen op verschillende plaatsen worden gespeeld. Ook in Rotterdam kun je uiteraard leuke city games spelen. Misschien ben je woonachtig in de stad, maar ken je nog lang niet alle interessant plekken. Misschien zijn jullie niet bekend met Rotterdam en dan is het helemaal een leuke manier om de stad te leren kennen.

> Online bedrijfsuitjes (corona proof)

Vanwege corona zijn online bedrijfsuitjes tegenwoordig ook zeer populair geworden.  Door de lockdown werken veel mensen thuis en de connectie tussen collega’s is daar minder sterk. Om die reden kan het dus ook aan te raden zijn om voor online bedrijfsuitjes te gaan. Dit is een heel nieuw concept dat in het leven is geroepen sinds de corona crisis. In dit gedeelte zullen we verschillende leuke online bedrijfsuitjes behandelen.

> Online escape room

Eerder in dit artikel zijn we al ingegaan op de fysieke escaperoom. Die zijn zeer populair, maar vanwege corona is dit vaak niet meer mogelijk om als bedrijfsuitje te beoefenen. Gelukkig is er tegenwoordig ook een online escaperoom. In principe is het een beetje hetzelfde concept, maar met het grote verschil dat het allemaal online kan. Het idee is dus een beetje anders. Je wordt niet opgesloten in een ruimte, maar je moet bijvoorbeeld hackers te slim af zijn. Het principe werkt wel hetzelfde. Aan de hand van leuke vragen en opdrachten kunnen jullie verder komen, totdat jullie uiteindelijk het doel bereiken. Dus wat betreft kan gesteld worden dat er wel verschillen zijn aan te duiden, maar het principe is leuk en iedereen kan vanuit huis mee doen. In deze tijden is het lastig om offline een connectie op te bouwen en daarom is een online escaperoom ook een echte aanrader.

>  Online pubquiz

Een ander leuk corona uitje dat tegenwoordig zeer aantrekkelijk is: de online pubquiz. Je bent ongetwijfeld bekend met de reguliere clubquiz. Die kan in de corona tijd niet meer worden uitgevoerd, maar gelukkig kunnen jullie nog een online pubquiz doen. Het principe is vrijwel hetzelfde en je kunt er veel kanten mee. Er zijn diverse speelrondes en er is een leuke host die alle vragen stelt. De host stelt niet alle vragen, maar die zorgt ook voor een gezellige sfeer. Voor meer informatie over hoe een online pubquiz in zijn werk gaat, is het aan te raden om contact op te nemen met de organisatoren. Je kunt bij zeer veel verschillende uitjes bedrijven de online pubquiz spelen, maar iedereen geeft er toch weer zijn eigen unieke draai aan.

> Online kookworkshop

Tegelijkertijd is het ook mogelijk om een online kookworkshop te doen. Dit is ook zeer populair in de lockdown. We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin mensen het leuk vinden om meer tijd te besteden om creatieve dingen te koken. Dit komt ook omdat we als mensheid gezonder moeten leven. Tegelijkertijd gaat ons voedingspatroon ook veranderen met het oog op het klimaat. Met een online kookworkshop krijg je les van een echte expert. Het is hartstikke leuk om gezamenlijk te koken, maar tegelijkertijd zorgt een online kookworkshop er uiteraard ook voor dat je toch nog een vorm van connectie hebt.

> Andere uitjes

Hierboven hebben wij verschillende online bedrijfsuitjes genoemd, maar er zijn natuurlijk ook nog andere bedrijfsuitjes waar je aan kunt denken. Op de website vind jij verschillende voordelen van leuke bedrijfsuitjes. Je kunt daar ook extra informatie opvragen. Dan kan er ingespeeld worden op de specifieke wensen. Over het algemeen kan gesteld worden dat online uitjes natuurlijk minder leuk zijn dan fysieke uitjes. Mocht een fysieke uitje niet mogelijk zijn, dan is het echter een goed alternatief. Organisatie-technisch brengt het ook verschillende voordelen met zich mee.

Een bedrijfsuitje combineren met een bedrijfsfeest

Wil je na het teamuitje nog heerlijk verder feesten? In dat geval is het ook mogelijk om een teamuitje te combineren met een bedrijfsfeest. Een teamuitje kan immers veel emoties teweegbrengen. Het is dan natuurlijk leuk wanneer jullie dat gezamenlijk kunnen bespreken. Bovendien is het ook gewoon hartstikke gezellig en maakt het een teamuitje echt helemaal af. Tijdens het bedrijfsfeest zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld ook een speciale catering en dergelijke bij bestellen. Ook mag goede muziek natuurlijk niet ontbreken. Muziek is immers het fundament voor een fijne sfeer op het feest.

Wil je meer weten over het organiseren van een bedrijfsuitje in Rotterdam

In dat geval is het aan te raden om onze website eens te bekijken. Daar vind jij namelijk meer informatie over de verschillende teamuitjes in Rotterdam. Wil je graag meer informatie of je wensen bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zeker nu is een fijne werkplek en de band die je met collega’s goed voor het moraal. Je spendeert immers veel tijd met elkaar. Een goed band zorgt ervoor dat de sfeer op het werk een stuk aangenamer is. Tegelijkertijd krijgt de productiviteit en het bedrijf zelf ook een boost. Wat de reden dan ook is: een bedrijfsuitje is hartstikke leuk. Een leuke manier om collega’s op een andere manier te leren kennen. Je zit in een andere situatie en de gespreksonderwerpen zijn veel diverser.

Organiseer jij wel eens bedrijfsuitjes? Dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. We gaan in op het fenomeen bedrijfsuitjes. We behandelen verschillende belangrijke zaken behandelen. Lees daarom snel verder. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over bedrijfsuitjes.

Hoe organiseer je een succesvol bedrijfsuitje?

We starten met een aantal tips voor een succesvol bedrijfsuitje. Zo besparen we je vervelende verrassingen en ga je gelijk goed van start. Een goed begin is immers het halve werk.

> Begin op tijd met de voorbereiding

Als je een bedrijfsuitje organiseert, is het van groot belang om op tijd te beginnen. Enerzijds is dat voordelig voor je eigen gemoedstoestand. Als je te laat begint, ontkom je niet aan een flinke dosis stress. Dus doe je zelf dat niet aan en begin gewoon op tijd met het regelen van de belangrijkste zaken. Een ander probleem bij te laat beginnen, is dat je allemaal tegen praktische ongemakken aan kunt lopen. Misschien is er bijvoorbeeld op één specifieke dag niets beschikbaar. Zeker nu komt het vaak voor dat locaties al bezet zijn. Hoe dan ook: er kunnen altijd tegenslagen ontstaan, maar als je op tijd begint dan is het gemakkelijk om met deze tegenslagen om te gaan en alsnog een succesvol bedrijfsuitje in Rotterdam te organiseren.

>  Wie ga je allemaal uitnodigen?

Het is ook belangrijk om na te gaan wie je allemaal gaat uitnodigen voor het bedrijfsuitje. Neem je bijvoorbeeld alleen je collega’s mee? Dat brengt enerzijds een voordeel met zich mee, aangezien collega’s dan beter met elkaar kunnen bonden. Tegelijkertijd zorgt dit er wel voor dat het wat minder gezellig kan zijn. Het is ook leuk om collega’s + aanhang uit te nodigen. Dit zorgt vaak voor een leuke en gezellige dynamiek omdat het zo’n divers gezelschap is. Het nadeel is dat niet iedereen een aanhang heeft. Dus daardoor kun je soms rare situaties krijgen, waardoor sommige mensen buiten de boot vallen. Ook kan het zijn dat iedereen dan een beetje in zijn eigen bubbel blijft, in plaats van dat ze een connectie zoeken met collega’s. Dat is immers één van de belangrijkste functie van een bedrijfsuitje. Dus ook dat moet je afwegen. Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om relaties uit te nodigen. Daarbij kun je denken aan klanten waar jullie als organisatie regelmatig mee samenwerken.

We hebben hierboven enkele opties besproken. Bij alles geldt: het is volledig afhankelijk van de situatie. Misschien zijn jullie een klein bedrijf en is het daarom wel leuk om aanhang mee te nemen. Zijn jullie heel groot? Dan zou de aanhang meenemen wellicht te duur zijn. Al met al is het belangrijk om dit goed af te wegen. Feedback vragen aan collega’s is een effectieve manier om erachter te komen wat zij waarderen. Vraag voor de grap eens rond bij de koffiepauze en tast een beetje af. Op die manier is de kans groot dat je tot een succesvol besluit komt. Ook hierbij geldt: probeer op tijd te beginnen.

>  Het vaststellen van het budget voor het teamuitje

Voordat je op zoek gaat naar een leuk uitje, is het ook belangrijk om het budget vast te stellen. Misschien ben je impulsief aan de slag gegaan en heb je allemaal leuke uitjes gevonden. Je bent helemaal enthousiast, maar dan blijkt vervolgens dat er geen budget voor is. Dat is natuurlijk een domper. Kijk van te voren dus goed wat het budget is. Op basis daarvan kun je vervolgens filteren op bedrijfsuitjes die binnen dat budget passen. In sommige gevallen kan het ook fiscaal aantrekkelijk zijn om voor het merendeel werknemers mee te nemen naar het bedrijfsuitje. Voor extra informatie daaromtrent kun je het beste een fiscaal expert vragen.

> Vraag informatie over meerdere bedrijfsuitjes op

Voordat je besluit om een bedrijfsuitje toe te zeggen, is het aan te raden om informatie van meerdere bedrijfsuitjes op te vragen. Er wordt vaak wel enige informatie over de verschillende bedrijfsuitjes gegeven op de website, maar vaak is dit niet helemaal volledig. Vraag daarom extra informatie aan en stel ook gerichte vragen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Meestal is het opvragen van extra informatie omtrent een bedrijfsuitje gratis.

Welke soorten uitjes zijn er in Rotterdam?

Welnu, in het voorgaande gedeelte zijn we ingegaan op de praktische organisatie. Maar welke soorten bedrijfsuitjes zijn er dan? In dit gedeelte van het blog bespreken wij enkele interessante uitjes en ook waarom het aantrekkelijk is om voor een dergelijk uitje te gaan. We bespreken globale uitjes vormen en in welke situaties ze toepasselijk zijn. Op basis van die informatie kun je sneller het juiste uitje voor de situatie kiezen.

> Indoor uitjes

In de eerste plaats heb je verscheidene indoor uitjes. Een indoor uitje is een uitje dat volledig binnen kan worden uitgevoerd. Een indoor uitje kan om verschillende redenen aan te raden zijn. In de eerste plaats weet je dan zeker dat het uitje altijd kan doorgaan. Ook met regen of andere vervelende weersomstandigheden. Een bekend spreekwoord stelt immers dat niets zo onvoorspelbaar als het weer is. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer een uitje in de soep loopt. Zeker in de winter of herfst is het regenachtig in Nederland. Ben je van plan om dan een bedrijfsuitje in te plannen? Dan is een indoor uitje zeker aan te raden. Er zijn verschillende leuke indooruitjes waar je aan kunt denken. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om een kookworkshop te doen. Het is immers voor iedereen belangrijk om zijn kookskills te verbeteren. Bovendien zorgt koken ervoor dat er een leuke verbinding ontstaat tussen de groep. Je moet echt samenwerken en dat geeft een fijne bounding. Op die manier is het uitje leuk en functioneel. Maar er zijn nog andere leuke uitjes waar je aan kunt denken. Tegenwoordig is een escaperoom bijvoorbeeld ook zeer populair. Misschien heb je daar wel eens van gehoord. Je moet dan middels raadsels en vragen proberen om gezamenlijk uit een kamer te komen binnen een bepaalde tijd. Het is hartstikke spannend en ook hier is samenwerking een belangrijk punt. Een dergelijk uitje kan dus ook zeer aantrekkelijk zijn. Daarnaast zijn er nog veel andere indoor uitjes waar je aan kunt denken.

> Outdoor Uitjes

Er zijn uiteraard ook verscheidene leuke outdoor uitjes. Outdoor Uitjes zijn een stuk uitgebreider en dynamischer. Er is iets meer ruimte om echt grote dingen te doen. Een nadeel van outdoor uitjes is dat het weer wel moet meezitten. In Nederland kan dat best lastig zijn, maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een uitje in de zomer te plannen. Dan is er een relatieve grote kans op lekker weer. Het is dan echter wel aan te raden om een backup-plan te hebben voor het geval dat. Er zijn verschillende leuke outdoor uitjes waar je aan kunt denken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een geweldige speurtocht. Dankzij de hedendaagse technologie zijn er zeer geavanceerde speurtochten. Dit is een echt spektakel en de adrenaline giert dan door de lichamen van alle deelnemers. Ook een boottocht of een survival kan leuk zijn als uitje. Voor meer informatie over de verschillende outdoor uitjes kun je de website eens bekijken. Het is dan ook mogelijk om extra informatie aan te vragen.

> Culinaire uitjes (workshop)

Culinaire uitjes zijn tegenwoordig een specifiek genre binnen de bedrijfsuitjes. Om meerdere redenen is het aan te raden om voor een leuk culinair uitje te gaan. Het is aan de ene kant hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook functioneel. In de eerste plaats is een teamuitje natuurlijk een geweldige manier om heerlijk te ontspannen. Tegelijkertijd moet een dergelijk uitje ook voor verbinding zorgen. Culinaire uitjes zijn wat dat betreft een echte aanrader.  Er zijn bijvoorbeeld uitjes waarbij je een leuke wedstrijd moet doen. Je wordt dan in teams opgedeeld en dan moeten jullie samen verschillende opdrachten volbrengen. Het is een leuke manier om met elkaar in connectie te komen en het bevordert ook de samenwerking.

> Duurzame uitjes

We leven tegenwoordig in lastige tijden. De klimaatproblematieken zijn zeer urgent en we moeten er allemaal aan werken om ons steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Daardoor zijn duurzame bedrijfsuitjes tegenwoordig ook hartstikke leuk. Deze uitjes staan in het teken van de duurzaamheid en de nieuwe, groene wereld waarvoor we allemaal moeten gaan. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een duurzame boerderij te bezoeken en daar allemaal leuke activiteiten te doen. Maar bijvoorbeeld ook een leuke fietstocht door de natuur is een vorm van een duurzaam uitje. Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je aan kunt denken.

Tips voor een origineel bedrijfsuitje

Uiteraard kun je ervoor kiezen om voor een regulier bedrijfsuitje te gaan. Tegelijkertijd is het ook leuk om voor een origineel bedrijfsuitje te gaan. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die originele bedrijfsuitjes organiseren. Gezamenlijk eten en bowlen is bijvoorbeeld ook wel leuk, maar waarom zou je niet voor iets spannender en originelers gaan? Iets wat nog nooit iemand heeft gedaan. Dat zal ook zorgen voor meer beleving. Maar wat zijn dan originele bedrijfsuitjes waar je aan kunt denken?

> City games

City games zijn tegenwoordig zeer populair en dat is ook logisch. Het principe is als volgt: gezamenlijk met je groep krijg je verschillende opdrachten die worden doorgegeven via een interactieve app. Jullie worden verdeeld in verschillende teams en de opdrachten krijg je door via de app. City games kennen verschillende voordelen. Je wordt ingedeeld in teams, dus er ontstaat ook daadwerkelijk een leuk teamverband. Bovendien is er ook sprake van een leuke concurrentiestrijd. De teams kunnen op leuke manieren worden ingedeeld. Je kunt bijvoorbeeld verschillende afdelingen met een bedrijf tegen elkaar laten strijden. Het brengt in de eerste plaats dus sensatie met zich mee, maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je een stad beter leert kennen. De opdrachten die je krijgt hebben allemaal een bepaalde connectie met de stad en ook dit maakt het zeer aantrekkelijk. City Games kunnen op verschillende plaatsen worden gespeeld. Ook in Rotterdam kun je uiteraard leuke city games spelen. Misschien ben je woonachtig in de stad, maar ken je nog lang niet alle interessant plekken. Misschien zijn jullie niet bekend met Rotterdam en dan is het helemaal een leuke manier om de stad te leren kennen.

> Online bedrijfsuitjes (corona proof)

Vanwege corona zijn online bedrijfsuitjes tegenwoordig ook zeer populair geworden.  Door de lockdown werken veel mensen thuis en de connectie tussen collega’s is daar minder sterk. Om die reden kan het dus ook aan te raden zijn om voor online bedrijfsuitjes te gaan. Dit is een heel nieuw concept dat in het leven is geroepen sinds de corona crisis. In dit gedeelte zullen we verschillende leuke online bedrijfsuitjes behandelen.

> Online escape room

Eerder in dit artikel zijn we al ingegaan op de fysieke escaperoom. Die zijn zeer populair, maar vanwege corona is dit vaak niet meer mogelijk om als bedrijfsuitje te beoefenen. Gelukkig is er tegenwoordig ook een online escaperoom. In principe is het een beetje hetzelfde concept, maar met het grote verschil dat het allemaal online kan. Het idee is dus een beetje anders. Je wordt niet opgesloten in een ruimte, maar je moet bijvoorbeeld hackers te slim af zijn. Het principe werkt wel hetzelfde. Aan de hand van leuke vragen en opdrachten kunnen jullie verder komen, totdat jullie uiteindelijk het doel bereiken. Dus wat betreft kan gesteld worden dat er wel verschillen zijn aan te duiden, maar het principe is leuk en iedereen kan vanuit huis mee doen. In deze tijden is het lastig om offline een connectie op te bouwen en daarom is een online escaperoom ook een echte aanrader.

>  Online pubquiz

Een ander leuk corona uitje dat tegenwoordig zeer aantrekkelijk is: de online pubquiz. Je bent ongetwijfeld bekend met de reguliere clubquiz. Die kan in de corona tijd niet meer worden uitgevoerd, maar gelukkig kunnen jullie nog een online pubquiz doen. Het principe is vrijwel hetzelfde en je kunt er veel kanten mee. Er zijn diverse speelrondes en er is een leuke host die alle vragen stelt. De host stelt niet alle vragen, maar die zorgt ook voor een gezellige sfeer. Voor meer informatie over hoe een online pubquiz in zijn werk gaat, is het aan te raden om contact op te nemen met de organisatoren. Je kunt bij zeer veel verschillende uitjes bedrijven de online pubquiz spelen, maar iedereen geeft er toch weer zijn eigen unieke draai aan.

> Online kookworkshop

Tegelijkertijd is het ook mogelijk om een online kookworkshop te doen. Dit is ook zeer populair in de lockdown. We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin mensen het leuk vinden om meer tijd te besteden om creatieve dingen te koken. Dit komt ook omdat we als mensheid gezonder moeten leven. Tegelijkertijd gaat ons voedingspatroon ook veranderen met het oog op het klimaat. Met een online kookworkshop krijg je les van een echte expert. Het is hartstikke leuk om gezamenlijk te koken, maar tegelijkertijd zorgt een online kookworkshop er uiteraard ook voor dat je toch nog een vorm van connectie hebt.

> Andere uitjes

Hierboven hebben wij verschillende online bedrijfsuitjes genoemd, maar er zijn natuurlijk ook nog andere bedrijfsuitjes waar je aan kunt denken. Op de website vind jij verschillende voordelen van leuke bedrijfsuitjes. Je kunt daar ook extra informatie opvragen. Dan kan er ingespeeld worden op de specifieke wensen. Over het algemeen kan gesteld worden dat online uitjes natuurlijk minder leuk zijn dan fysieke uitjes. Mocht een fysieke uitje niet mogelijk zijn, dan is het echter een goed alternatief. Organisatie-technisch brengt het ook verschillende voordelen met zich mee.

Een bedrijfsuitje combineren met een bedrijfsfeest

Wil je na het teamuitje nog heerlijk verder feesten? In dat geval is het ook mogelijk om een teamuitje te combineren met een bedrijfsfeest. Een teamuitje kan immers veel emoties teweegbrengen. Het is dan natuurlijk leuk wanneer jullie dat gezamenlijk kunnen bespreken. Bovendien is het ook gewoon hartstikke gezellig en maakt het een teamuitje echt helemaal af. Tijdens het bedrijfsfeest zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld ook een speciale catering en dergelijke bij bestellen. Ook mag goede muziek natuurlijk niet ontbreken. Muziek is immers het fundament voor een fijne sfeer op het feest.

Wil je meer weten over het organiseren van een bedrijfsuitje in Rotterdam

In dat geval is het aan te raden om onze website eens te bekijken. Daar vind jij namelijk meer informatie over de verschillende bedrijfsuitjes in Rotterdam. Wil je graag meer informatie of je wensen bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Back To Top