Skip to content

Verkiezing Rotterdamse zakenvrouw 2023

Zoals wellicht bekend zijn wij initiatiefnemer van de Verkiezing van de Rotterdamse Zakenvrouw. Hierbij een impressie van de verkiezing van 2023. 

Verkiezing Rotterdamse zakenvrouw 2023 

Na een superspannende verkiezing is het eindelijk bekend! Op vrijdagavond 16 juni zijn de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2023 uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis. 

Tijdens de zesde editie van de verkiezing ging Shirley van Beers van Beers Elektrotechniek en Beers Service & Onderhoud er met de titel Zakenvrouw van het Jaar (ondernemer/eigenaar) vandoor. In de categorie Zakenvrouw van het jaar (directeur/manager) won Mathilde de Winter van Vopak. 

Petra Beris van Transition HERO won de titel Aanstormend Talent 2023. 

Het niveau van de verkiezing was ook dit jaar weer enorm hoog. Interessant is ook de diversiteit van de vrouwen en hun werkzaamheden. Van start-ups tot grote corporates en van eenmanszaken tot familiebedrijven, van babyvoeding tot elektrotechniek en van sociale ondernemingen tot groene technologie en alles daartussenin.  

Hiermee bewijst Stichting Rotterdamse Zakenvrouw dat er binnen elke sector in Rotterdam-Rijnmond ambitieuze en succesvolle vrouwen zijn die een podium verdienen en dat de verkiezing nog altijd relevant is.

De avond werd gepresenteerd door Nana Piguillet-Appiah, zij interviewde Renske Satijn, directeur-bestuurder van Rotterdam Festivals en in die rol verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering en het stadsprogramma voor Koningsdag 2023 in Rotterdam. 

Finalisten 

Tot de finalisten voor de Nationale-Nederlanden categorie Rotterdamse Zakenvrouw Directeur/manager behoorden naast Mathilde de Winter van Vopak, ook Nerissa Lazeron van Veneficus en Sylvia de Haas van FlexiZone. In de categorie BDO Zakenvrouw Ondernemer/eigenaar nam Shirley van Beers van Beers Elektrotechniek het op tegen Angelique Schraven van Rotterdamsche Werken en Samatha Rodrigues van YOU Talent. De laatstgenoemde kreeg van de jury na afloop wel een bijzondere oorkonde met een eervolle vermelding, waarover verderop in dit persbericht meer.In de categorie Webtify Zakenvrouw Aanstormend Talent waren naast Petra Beris van TransitionHERO, ook Mandy Markerink van Stichting Campus Nederland en Jasmine van der Weele – Azadbari van Babe Foods genomineerd.

De sponsoren van de verkiezing maakten samen met Wethouder Haven, Economie, Horeca en Bestuur & Loco-burgemeester Robert Simons de winnaars bekend, onder enthousiaste begeleiding van Nana Piguillet-Appiah. 

Bianca Knispel, werkzaam bij hoofdsponsor Nationale-Nederlanden zegt over de verkiezing:
‘Bij NN zijn we supporter van verandering. Verandering gaat niet van het ene op het andere moment. Ondanks de positieve ontwikkelingen rondom het topic vrouwelijk talent blijft deze verkiezing van de Rotterdamse Zakenvrouw nog steeds belangrijk om andere vrouwen te stimuleren er altijd voor te gaan.’

Speciale oorkonde 

In de 6 jaar dat de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar plaatsvindt, zijn vele succesvolle en imponerende zakenvrouwen de revue gepasseerd. Daar zitten ook ieder jaar verschillende sociale ondernemingen bij. Dit jaar heeft de jury echter besloten een speciale oorkonde uit te reiken aan een Rotterdamse Zakenvrouw die een eervolle vermelding verdient. Samantha Rodrigues van YOU Talent ontving een oorkonde voor haar speciale werkwijze waarmee ze er volgens de jury in slaagt de problematiek van de wijk van binnenuit bij de bron aan te pakken. Door de kinderen die bij haar komen in te zetten als ambassadeurs en leiders voor de leeftijdsklasse daaronder, zet zij zich op een enorm onderscheidende manier in en dit is echt een aanwinst voor de stad Rotterdam.

Back To Top