Skip to content

Rotterdamse iconen: de Laurenskerk

het_geheim-laurenskerk-rotterdam-600x350

Rotterdam is een stad van staal, glas en beton. Er is echter één gebouw dat zich onttrekt aan dit beeld en een totaal andere sfeer ademt: de Laurenskerk! Waar je als het ware even terug in de tijd gaat en de klok iets langzamer lijkt te tikken. Ter geruststelling: de torenklok loopt heel eigentijds op het signaal van de atoomklok en is dus zeer bij de tijd.

De Laurenskerk is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadscentrum.  

Tijdens het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 werd ook de Laurenskerk zwaar beschadigd. Door de brandende omgeving vatte de toren, die in de houten steigers stond, vlam, en sloeg over naar de kerk die ook vlam vatte. In 1952 legde koningin Juliana de eerste steen voor de restauratie, die pas in 1968 werd voltooid.

In onze Citygame “ Het Geheim van de Laurenskerk” staat zoals de naam al doet vermoeden dit Rotterdamse Icoon centraal.

Een mysterieuze monnik vangt uw gezelschap op bij de Laurenskerk en neemt u mee naar binnen… praten doet hij niet, dus let goed op zijn tekens en verborgen aanwijzingen! Probeer met je team de verschillende codes te kraken die te vinden zijn op verschillende historische plekken in de stad en kom steeds dichterbij ‘Het geheim van De Laurenskerk’!

Een enerverende en breinbrekende tocht op zoek naar Rotterdams eigen Da Vinci Code, de code die de cryptex kan openen. Welk team kan, nadat zij op pad zijn gestuurd, als eerste de code ontrafelen? Een super spannende tocht langs de geschiedenis van de stad, op zoek naar het grootste geheim uit de geschiedenis van Rotterdam!

Onthullen jullie het grootste geheim uit de geschiedenis van Rotterdam!?

Meer weten over deze citygame of een van onze andere bedrijfsuitjes? In dat geval is het aan te raden om onze website eens te bekijken. Daar vind jij namelijk meer informatie over de verschillende bedrijfsuitjes in Rotterdam. Wil je graag meer informatie of je wensen bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Back To Top