Skip to content
foto van Escape the Kuip

#1 Serie Rotterdamse Iconen- De Kuip

foto van Escape the Kuip

Wij als Rotterdammers zijn natuurlijk dol op onze stad. Stad van sterker door strijd, trots, betrouwbaarheid, vernieuwend, recht-toe-recht-aan, groots en gers.

Tijdens onze bedrijfsuitjes laten we jullie kennis maken met onze stad en wie weet worden jullie net zo dol op Rotterdam als wij. 

In deze serie over onze Rotterdamse Iconen nemen we jullie mee langs de meest bekende plekken en laten we jullie zien hoe we deze als locaties of als achtergrond van onze bedrijfsuitjes gebruiken. 

Vandaag gaan we naar de Kuip, gaan jullie mee?

Een teamuitje in Stadion Feijenoord De Kuip, de trots van de voetbalclub van Rotterdam-Zuid!

Ontworpen in 1937 door de Rotterdamse architecten Brinkman en Van der Vlugt, de ontwerpers van de Van Nellefabriek. Naast een stalen draagconstructie bestaat het gebouw voornamelijk uit beton en glas.  Deze functionele architectuur sluit natuurlijk geweldig aan bij de “ Geen Woorden Maar Daden” mentaliteit van Feyenoord

De Kuip…Elke Feyenoorder denkt hierbij aan de prachtige voetbaltempel met de perfecte grasmat waar hun favoriete club zijn thuiswedstrijden speelt. Waar je als lid van het befaamde Legioen de club naar de overwinning zingt. 

De Kuip wordt ook gebruikt voor popconcerten. De eerste artiesten die De Kuip aandoen in 1978 zijn Bob Dylan en Eric Clapton. Hierna duurt het vier jaar voordat een artiest weer besluit om in De Kuip op te treden, maar dan heb je ook wat!  The Rolling Stones geven in juni 1982 enkele spetterende optredens in Stadion Feijenoord. Sindsdien is de Kuip regelmatig de locatie voor grote concerten waarvan René Froger in 1995 de allereerste Nederlandse artiest is die er optreedt.

Maar wist je dat de Kuip dus ook gebruikt kan worden voor jouw bedrijfsuitje? 

Escape de Kuip 

Natuurlijk kan dit Rotterdamse icoon op Zuid niet ontbreken als locatie voor een van onze bedrijfsuitjes. 

Speciaal voor deze prachtige locatie hebben wij een escape game ontwikkeld die geschikt is als teamuitje voor grote groepen. Ontdek alle verborgen plekken van het stadion, kom op plekken waar je normaal niet komt en probeer ondertussen te ontdekken hoe je moet escapen met jouw team!

Een escaperoom is een activiteit waarbij je normaliter fysiek in een kamer wordt opgesloten. Wij doen het deze keer anders….. wij sluiten jullie op in het stadion! Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels terwijl jullie je van ruimte naar ruimte door het stadion verplaatsen. Het is dus niet alleen een escape spel, maar je ziet ook nog eens een groot aantal ruimtes van het stadion die normaal niet zomaar geopend zijn. Het spel is zo uitdagend, dat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt uit het stadion. Door goed samen te werken vergroot je de kans om te ontsnappen… 

Hoe verloopt het programma?

Wij ontvangen jullie in één van de zalen van het stadion met een drankje. De spanning is al voelbaar…. een bijzondere plek en een bijzonder spel. Gaat het jouw team lukken om te escapen?

Zodra iedereen binnen is en een drankje heeft, legt onze spelleider het spel uit , waarna jullie in teams op pad gaat door de verschillende ruimtes van het stadion. Lukt het jouw team om alle breinkrakers op te lossen? Hoe dan ook, je bent in ieder geval op een plek waar je wellicht nog niet eerder geweest bent!

Zijn jullie in alle ruimtes in staat om de benodigde informatie te verzamelen om het eindspel tot een goed einde te kunnen brengen en uiteindelijk te winnen?

Na afloop is er natuurlijk nog een gezellige borrel in De Kuip met een hapje, gezellig buffet of een diner. 

Rotterdam Business Events

Zoals al gezegd zijn wij gek op Rotterdam en het organiseren van de leukste uitjes, in welke vorm dan ook. Zo leuk dat we ieder uitje zelf hebben bedacht, uitgewerkt en getest. Ben je ook enthousiast geworden over dit Rotterdamse Icoon en de Escape Game die we bedacht hebben? Bekijk hier nog meer informatie over dit bedrijfsuitje of neem gerust contact met ons om om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jullie volgende bedrijfsuitje of neem een kijkje op onze website voor nog veel meer gave bedrijfsuitjes. 

Back To Top