Skip to content

Opening fietstunnel IJsselmondse Knoop

Na een week met heel veel leuke en gezellige teamuitjes voor heel veel leuke en gezellige bedrijven, ronden we af met een bijzonder project, de opening van het verkeersplein tussen de Gemeente Barendrecht en Gemeente Ridderkerk, de IJsselmondseknoop!

Met dank aan de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard en Dutch Freshport voor de opdracht!

Onder toeziend oog van de bekende wielrenster Leontien van Moorsel en de wethouders Henk van Os (Ridderkerk) en Lennart van der Linden (Barendrecht) heeft een groep kinderen op de fiets zaterdagmiddag de officiële opening van de IJsselmondse Knoop verricht. De fietsonderdoorgangen zijn opgesierd met schitterende muurschilderingen van kunstenaar Marcus Debie. Met het kunstproject wil de GRNR zorgen voor een aantrekkelijke en professionele uitstraling van de IJsselmondse Knoop en het gebied Dutch Fresh Port. De kunst moet het verkeersknooppunt op een creatieve manier verbinden met de omgeving.

Wielrenster Leontien van Moorsel gaf de kunstenaar en mooi compliment door te vertellen dat als zij door de tunnels zou fietsen even zou stoppen om een foto van de prachtige muurschilderingen te maken. ”Daar zou ik zelfs mijn training even voor stilleggen”, aldus de voormalige olympisch kampioene (vier keer) met als bijnamen als Tinus, Ties en de joekel van Boekel.

Er waren activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen, verschillende foodtrucks en een reuzenrad waarmee je het project dat voor 17 miljoen euro is opgeknapt vanuit de lucht kon aanschouwen.

Back To Top