Skip to content
Online pubquiz Rotterdam

Zo organiseer je een online pubquiz!

We spelen het natuurlijk liever live, maar door corona is de online pubquiz een ware rage geworden. Het houdt collega’s en teams bij elkaar en zorgt ervoor dat we in deze barre tijden op afstand plezier hebben met elkaar.

Wil je weten hoe je een toffe online pubquiz organiseert? We helpen je graag een handje met een handig stappenplan!

1)  Selecteer je rondes

De allereerste stap is het bepalen van het aantal rondes. Hierbij is het weer belangrijk hoeveel tijd je hebt voor de quiz en andere activiteiten die je wilt doen met het team of wellicht andere bedrijfsuitjes. Denk eraan: zonder afwisseling wordt het snel te lang, zorg dus voor de nodige variatie. Wij adviseren voor een online pubquiz van 1,5 uur 3 rondes.

2) Bedenk de vragen

Dit is natuurlijk het leukste gedeelde van het organiseren van een online pubquiz: het bedenken van de vragen! Het handigst is om met thema’s te werken. We raden je aan om te starten met een ronde algemene vragen en daarna in bepaalde categorieën te duiken. Altijd leuk met collega’s zijn: actualiteit, wetenschap, muziek en politiek.

Ons advies: bedenk per thema maximaal 10 vragen.

Quizmaster tip! Zorg dat je als quizmaster voldoende achtergrondinformatie weet. Je moet natuurlijk wel kunnen uitleggen waarom antwoord B juist is. Houd dus een aantal leuke feitjes achter de hand.

Tips voor pubquiz vragen

Maak het persoonlijk: als je echt wilt lachen, dan verwerk je altijd een paar persoonlijke vragen. Tip hierbij: graaf in de Facebook-berichten van je vrienden en kies dan de leukste items en laat de andere raden wie het heeft gepost!

Zorg voor afwisseling: zeker in een online pubquiz is de mogelijkheid tot variatie enorm. Denk bijvoorbeeld aan beeldrondes en geluidsfragmenten.

3) Gebruik Kahoot voor je online pubquiz

Het is super gebruiksvriendelijk en werkt vaak probleemloos. Als je de vragen hebt bedacht, verwerk ze dan gelijk in excel. Die kun je namelijk makkelijker importeren in Kahoot! Zeker als je flink wat vragen hebt, dan bespaart dit je heel veel tijd. Tijd die je beter in leuke vragen kan stoppen : )

Heb je alle vragen geïmporteerd? Het is altijd goed om de quiz te testen, dan weet je zeker dat alle vragen goed staan en hoeveel tijd het kost.

Goed om te weten: het is niet gratis als je met een grote groep de pubquiz wilt spelen. Dan moet je een betaald account afsluiten. Dat kan ook voor één maand trouwens, dan kun je hem daarna weer opzeggen. Op de site van Kahoot kun je de prijzen vinden die voor jouw teamuitje gelden.

Download hier de spreadsheet template van Kahoot!

4 ) Vergeet de borrel niet!

Een pubquiz zonder borrel is natuurlijk geen echte pubquiz!  Het leukst is natuurlijk als je een borrelpakket naar je collega’s thuis opstuurt. Of het nu voor een bedrijfsuitje, teamuitje of zomaar is; verras ze met een heerlijk borrelpakket met lekkere drankjes en hapjes. En vergeet de bubbels niet. Een bruisende start van je digitale pubquiz mag niet ontbreken 🥂

5) Start de online pubquiz

Neem altijd ruim de tijd om iedereen in te laten loggen. Zeker de minder digitale collega heeft z’n tijd hiervoor nodig. Zit iedereen klaar voor de start? Dan deel je je scherm en klikt in Kahoot op play. Door hun telefoon te koppelen, kunnen collega’s op hun telefoon inchecken en een teamnaam opgeven. Zie je alle teamnamen in beeld? Dan kan de digitale pubquiz echt beginnen.

Tot slot

Het organiseren van een online pubquiz vergt wat voorbereiding. We hopen dat we jullie hiermee een handje helpen. Wil je dat wij de organisatie van dit online teamuitje uit handen nemen en een wervelende online quizshow met zingende quizmaster en DJ vanuit onze online studio organiseren voor jou en je collega’s, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Back To Top