Skip to content

Blog #3: Interessante vraag …. Wanneer ben je de beste directeur?

Even wat achtergrondinfo…. Wij zijn een evenementenbureau en richten ons o.a. op teamuitjes in de buitenlucht. Uiteraard allemaal aangepast aan de laatste RIVM-maatregelen. We hebben momenteel een zeer goed gevulde offerteportefeuille. Echter, je begrijpt het al, van offertes kunnen we niet leven…

Het gaat om de bevestigingen en de overeenkomsten. Momenteel zien wij dat al die offertes uiteindelijk niet door gaan, want in het kader van de coronacrisis durft geen directeur de verantwoording te nemen om het uitje door te laten gaan. ‘Stel dat mijn medewerkers juist dan besmet worden, dan heb ik ze daar aan bloot gesteld!’ Op zich geen irreële angst uiteraard. Momenteel ben je een goede leidinggevende als je alle risico’s uitsluit voor je medewerkers. Voorheen was je een toffe peer als je naast o.a. het goed leiding geven en winst en waarde creëren voor je bedrijf, ook oog had voor het welzijn van je mensen en er voor zorgde dat de onderlinge band verstrekt werd door bijvoorbeeld een teamuitje of een leuke feestavond. Nu niet meer.

Maar dan vraag ik me af…. Zorg je er als leidinggevende ook voor dat de boodschappen thuis worden gebracht, zodat je medewerkers niet dat overvolle gangpad van de lokale buurtsuper meer in hoeven? En vraag je ze ook om maar niet dit weekend naar hun schoonouders te gaan, die net terug zijn van vakantie uit een risicogebied? En die ene belangrijke vergadering moet die echt offline? Of vraag je je medewerkers om liever ook niet te gaan bbq’en bij de buren met die leuke vrienden? En ja, die verjaardag van dat nichtje wat 1 wordt, daar kunnen ze ook niet ontbreken, het kind wordt maar één keer 1, tenslotte. De leukste vond ik nog van een bedrijf die tot einde van het jaar besloten hebben om thuis te werken, maar omdat de meiden van de afdeling elkaar zo misten, zijn ze wel vorige week gaan lunchen met z’n allen….Tja!

Ik snap het allemaal, hoor! Waar heb je wel invloed op als leidinggevende en waar niet op? En waar begint de eigen verantwoording van je medewerkers? Een lastige spagaat waar je als leidinggevende in zit, maar soms is de wereld best wel een beetje krom. Toch?

Back To Top