skip to Main Content

Workshop Capoeira

Capoeira is een unieke vechtdans uit Brazilië. Een energieke fusie van vechten en dansen, acrobatiek en live muziek. Al deze elementen komen samen in één uitdagend spel. De lichaamstaal en filosofie van Capoeira zijn de afgelopen 400 jaar gevormd door de vrijheidsstrijd van Afro-Braziliaanse slaven. Capoeira is dan ook een bevrijdend spel dat de wereld -letterlijk- op zijn kop kan zetten!

Zelf kennismaken met Capoeira is een belevenis tijdens deze workshop die perfect is als teamuitje in Rotterdam. Met Capoeira leren deelnemers in een speciale sfeer soepel te bewegen, waarbij interactie, creativiteit en samenwerking centraal staan. Uiteindelijk worden de nieuwe vaardigheden gebruikt om elkaar uit te dagen en aan te moedigen in de Capoeira-cirkel.

Het Capoeiraspel wordt gespeeld in een cirkel van spelers die met muziekinstrumenten het ritme aangegeven. Dit is de motor van de kring: zonder muziek gaat het niet. Belangrijkste instrumenten zijn de berimbau, een Afrikaans booginstrument met één snaar en een kalebas als klankkast; de atabaque, een grote drum en de pandeiro, een tamboerijn. Zo wordt Capoeira een sportief feestje. Vanuit de karakteristieke danspas van capoeira reageren en anticiperen de spelers op elkaars bewegingen. Aanvallen worden niet geblokkeerd of gestopt, maar op een soepele manier ontweken en gecounterd. Er ontstaat een vloeiend schijngevecht op het ritme van de muziek.

De bewegingen in Capoeira zijn uniek en creatief: associaties met breakdance, tai chi en tae kwondo liggen voor de hand, maar Capoeira heeft haar eigen logica en lichaamstaal. Voor een workshop is geen speciaal fysiek vermogen nodig. Door het veelzijdige karakter van Capoeira kan iedereen van jong tot oud meedoen met het spel en de muziek. Ook voor kinderen is Capoeira een thuiswedstrijd, want het zit vol vrolijke trucjes en percussie.

Kom met onze workshop de capoeira-cirkel in en verleg je grenzen met deze fascinerende groepsactiviteit!

Meer weten over dit bedrijfsuitje?

Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan of bel ons voor meer informatie. We helpen u graag!

Beoordelingen over dit uitje

Back To Top
Zoeken