Skip to content

Filmproject ‘Margie en de magische drank’ voor het Sophia kinderziekenhuis

Rotterdam Business Events is via Project Voordekunst in contact gekomen met Danny Bliek.  Danny maakt al 25 jaar televisie en films met en voor kinderen die verblijven in het Sophia kinderziekenhuis met een heel team van vrijwilligers.  Zij maken elke week een live-uitzending vanuit een eigen studio waar kinderen zelf tv kunnen maken met diverse mensen als gast. Daarnaast maken zij samen met de kinderen speelfilms. 

Voor het nieuwste filmproject “Margie en de magische drank” is Rotterdam Business Events donateur. 

Margie is een 13 jarig Surinaams meisje die samen met haar vriendin Else vaak in het Sophia komt vanwege onderzoeken. Margie wordt onderweg naar school vaak gepest door een stel jongens uit de Havenwijk, maar op zekere dag was daar opeens een vreemde man die Margie te hulp schoot maar voor Margie hem kon bedanken, was hij verdwenen . Het bleek meneer Miller te zijn die een klein oud boekenwinkeltje heeft, maar als Margie het boekenwinkeltje vindt blijkt meneer Miller te zijn overleden Vreemd genoeg heeft hij een brief en de sleutel van de winkel achtergelaten voor Margie . In de brief staat dat er in de winkel een magische drank verstopt is, Margie en Else besluiten de drank te gaan zoeken want “Je weet maar nooit”.

Een fantasy jeugdfilm voor kinderen die verblijven in het Sophia kinderziekenhuis en hun familie, maar ook voor kinderen die natuurlijk niet verblijven in een ziekenhuis. De film is gemaakt met zowel vrijwilligers als met professionele filmmakers die belangeloos meedoen. 

Met een cast bestaande uit kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis en getalenteerde professionele acteurs, neemt de film je mee op een reis vol magie, vriendschap en avontuur. 

12 mei a.s. gaat de film in première in Pathé de Kuip Rotterdam.

Back To Top